Massage


Behandling med massage är till för att hjälpa kroppen med läkning och återhämtning. För att få bästa effekt behandlas de delar av kroppen som är i behov. En massagebehandling rekommenderas för hundar som genomgått ett friskvårdsbesök och behöver ett visst antal behandlingar för att komma åt ett problemområde. Ofta rekommenderas 3-5 behandlingar. 

Elevmassage

Nu finns det lediga tider för massagebehandling.
Då jag är under utbildning till cert. hundfysioterapeut via Svenska Hundfysioterapiskolan, erbjuda elevproduktioner på behandlingen just nu.

Det som ingår är:
- rörelseanalys
- palpering (undersökning av kroppen)
- djupgående massagebehandling

Pris: 450kr
Plats: SthlmCity HundCenter, Roslagsgatan 57
Vid intresse maila: info@karmahundcenter.se eller besök: www.KarmaHundcenter.se

Bindvävsmassage


Bindväv är vävnad som finns i hela kroppen och håller kroppen på plats. Bindväv kallas också Fascia och är ett nätverk utan början och slut. Den omsluter och sammanflätar alla muskler, ben och organ i kroppen, ända ner till cellkärnenivå och kommunicerar alltså med hela kroppen. Fascian tar emot stötar och födelar ”smällar” som kroppen utsätts för, över en större yta och minskar skaderisken – en stum och stram fascia klarar detta sämre.
Massage och stretching av bindväven behöver vara långsam för att kroppen ska kunna ta emot behandlingen på bästa sätt. Fascia går även mycket bra att behandla med djupvåg som genom de vågor behandlingen skapar når långt in i kroppen. Under en bindvävsmassage behandlas även muskler.